Cartesian House af Mark Allison

Anonim

Vi fandt Cartesian House gennem Dwells Green Home contest sidste måned. Det sidder fast i vores hoved lige siden for sin super-smart brug af naturlig ventilation samt dets forhold til et smukt skovklædt område. Dette hjem, bygget på en skråning i skoven i North Carolina, bruger et godt design til at cirkulere lys og luft gennem rummet og reducere energiforbruget betydeligt ...

Husets linjer følger akserne mellem kartesiske koordinater, dermed hjemmets navn. Om sommeren afkøles huset af krydsventilation mellem strategisk placerede vinduer og trappelysets hovedaksel.

Bevarelse af det omgivende naturområde var også et problem, da boligen blev bygget. Under opførelse blev der hentet sten fra et forladt stenbrud, og nærliggende træer blev bevaret takket være hjemmets lille, kantede fodspor.

For at læse den oprindelige Dwell contest entry, klik her.
For at lære mere om Cartesian House, besøg dette slideshow og lydtur fra Stewart Young Photography. For mere fra Mark Allison, AIA, klik her.